Mit várunk az élettől? Interjú egy érettségizővelAz érettségi időszakra való tekintettel, egy érdekességgel készültem nektek. Unokahúgomat és egyben keresztlányomat-Dórit kérdeztem a tapasztalatairól, amikből Ti is sokat tanulhattok!


A héten fogsz végezni az írásbeli vizsgáiddal; már csak a szakmai rész van hátra. Hogy érzed, mennyire tértek el az eddig megírt feladatsorok a korábbiaktól?
Olyan 50-50% voltak olyan feladatok amikkel már találkoztam már korábban, de volt olyan is hogy azt se tudjam merre szaladjak.
Mi a véleményed; a tanáraid mindent megtettek azért, hogy sikeresen teljesítsétek a követelményeket?
Igen is és nem is, persze segítettek nekünk, de inkább a szóbelire készítettek minket, de az írásbelire magunknak kellett inkább készülni. Szerintem az nem segítség, ha érettségi feladatokat iratnak meg velünk jegyre attól nem fogjuk jobban tudni szerintem.
Milyen érzésekkel mentél el érettségizni?
Nagyon féltem, minden nap bennem volt az, hogy vajon nehéz lesz vagy könnyű összeszedek annyit, hogy meglegyen, szóval nagyon paráztam, de ezzel az osztálytársaim is így voltak.
Melyik tantárgy volt számodra a legkönnyebb/legnehezebb és miért?
Könnyű…, hát talán a matek, több olyan dolog volt amiben biztos voltam és emlékeztem rá régebbről. Legnehezebb …, a töri, az esszéfeladatok nagyon nehezek voltak és voltak olyanok amikről még órán sem hallottam legalább is én nem emlékeztem.
Mint tudjuk, a sikeres írásbeli után a szóbeli megmérettetés jön. Te hogyan készülsz rá? Adnál pár tanácsot azoknak, akik hasonló cipőben járnak légy szíves?
Hát…, szerintem a szóbelire az a legegyszerűbb legalábbis számomra, hogy leülök, előveszem a tételsort és elkezdem olvasgatni, de én azt tudom tanácsolni, hogy saját magunknak rakjuk össze
Szerinted mennyire fontos a sikerhez a megfelelő érettségi jegy? Egyáltalán milyen osztályzattól hívhatjuk megfelelőnek?
Véleményem szerint a saját nyelvét mindig jobban érti az embert, mint például az internetét.Ez igazából kétoldalú. Persze jó érzés, ha az ember jó jegyet kap, büszkeséggel tölti el. De ha az életre előre tekintünk akkor senki sem fogja a jegyeket nézni. A megfelelő tantárgytól függ. Én sosem hajtottam az 5-re. Ha kaptam egy 3-ast vagy egy 4-est én annak is nagyon tudtam örülni. Matekból a megfelelő nálam a 3, hogy gyengémről szót ejtsek.
Az iskola mellett mennyi időd maradt az olvasásra?
Sajnos nem túl sok. A vizsgára való készülés sok időt elvett plusz, hogy a másnapi órákra is kellett készülni, de ha adódott időm például szünetekbe, akkor olvastam
Ki a kedvenc szerződ?
Az eddig olvasottak alapján Elle Kennedy
Van olyan regény, amit mindenkinek jó szívvel ajánlanál? Miért pont azt?
Igen, az előbb említett írónő off campus sorozatát. Én nagyon imádtam. Vicces, romantikus, igaz erotikus, de nagyon életszerűek a történetek ez alatt azt értem, hogy bárkivel megtörténhet.
Most, hogy hivatalosan is felnőtt lettél, mik a terveid a jövőre nézve?
Szeretném kipróbálni magam a munka világában, hogy milyen és hogy mennyire bírom. De terveim között szerepel az is, hogy tanuljak, utazzak, nyelveket tanuljak. Szeretnék táncokat tanulni, táncversenyre menni, én magam is oktatni, vagyis olyat csinálni amit szeretek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések