Lana Millan - Raziel


Lana Millan és a könyve azonnal lázba hozott, amint tudomást szereztem a létezésükről. Tudjátok miért? Ő is angyalos regényt írt, így végre alkalmam nyílt olyasmikre is rákérdezni, amik nekem fejtörést okoztak az Angyalok Krónikái írása közben. Vágjunk is bele!

Elsőként elmesélnéd nekünk, miért és hogyan váltál íróvá?
A könyvek szeretete mindig is része volt az életemnek. Sokáig csak a magam örömére írtam, aztán egy baráti beszélgetés során felmerült, hogy nem vesszük elég komolyan az álmainkat, nem teszünk meg mindent azért, hogy valóra váljanak. Másnap leültem írni. Eleinte nehezen ment, de nem akartam megszegni a magamnak tett ígéretemet.
A Raziel című regényed az Athenaeum kiadónál jelent meg.
http://kiadok.lira.hu/kiado/athenaeum/index.php?action=konyv&id=139463073 . Erről a kiadóról még nem esett szó a korábbi interjúk során. Megosztanád velünk, miért éppen ők lettek a befutók nálad?
Az Athenaeum Kiadó Magyarország egyik legnagyobb könyvkiadója. A profiljukban találhatunk szépirodalmi műveket, romantikus regényeket, ismeretterjesztő könyveket, krimiket. Tetszik ez a sokszínűség, ráadásul támogatják a hazai írókat. Számomra ezért is tökéletes ez a kiadó.
A fentebb említett linket beleolvashatunk a tartalomba, ám mégis megkérnélek arra, foglald össze a regényed lényegét, csak, hogy még több érdeklődőt bevonzhassunk! 
Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala volt, míg váratlanul a Földre nem taszították, hogy emberként létezzen. Miután eltűnik a Tudás Könyve, neki kell megtalálnia, ráadásul egy démon segítségével. A történet némi humorral fűszerezve erről a kalandos útról szó, arról, hogy amilyen szép, legalább annyira nehéz embernek lenni.
Azt olvastam, hogy ez a második regényed.
Milyen érzés volt egy kicsit tapasztaltabban nekiülni a könyvnek?Van valami különösebb oka, hogy angyalos témát választottál?
Ennél a regénynél már tudatosabb voltam, jobban átgondoltam a történetet és rengeteg kutatómunkát végeztem hozzá. És hogy honnan az ötlet? Egy barátnőmnek segítettem valamiben, mire ő azt mondta, igazi angyal vagyok. Ez a mondat nem hagyott nyugodni. Onnantól kezdve sokat töprengtem, hogyan élné meg egy angyal, ha váratlanul egy halandó testében ébredne, miként dolgozná fel a hirtelen jött emberi érzéseket. Innen indult minden.
Milyen volt a fogadtatás?
Korai lenne még erről nyilatkozni, de remélem, hogy sokan megszeretik a történetet.
Mikor én alkottam meg a szereplőimet, az egyik legnagyobb fejtörést Hémiel nevének megalkotása okozta. Te hogyan boldogultál a névadással?
Raziel esetében könnyű dolgom volt. Épp az angyalokról olvasgattam, amikor a Tudás Könyvének legendájára bukkantam.  Azonnal tudtam, hogy Raziel az, akit kerestem. A többi szereplő közül egyedül Belader nevén töprengtem sokat.
Hogyan sikerült beleképzelned magad egy angyal helyzetébe? Magamon azt tapasztaltam, hogy nem könnyű olyan világról írni, amit fizikailag nem tapasztalhatunk meg; nem is beszélve az ott élő (vagy jelen esetben onnan jövő) teremtményekről.
Eleinte tényleg nem volt könnyű. Megpróbáltam kívülállóként nézni a világot, önmagamat. Elképzeltem, milyen lenne egy angyal, mit érezne, ha hirtelen emberré válna. Nekünk éveink vannak arra, hogy megszokjuk, megtanuljuk a világot, azt, hogy a tűz éget, az eső nedves, a fény elvakítja a szemünket, az érzelmek bonyolultságáról nem is beszélve.
Kaptál már olyan kérdést az olvasóidtól, hogy valóban találkoztál-e angyalokkal/démonokkal? Én elég sűrűn kapok ilyeneket, ezért kérdezem.
Persze, előfordulnak ilyen kérdések, ezekre egy idézettel a könyvből felelnék: „Akadnak olyan angyalok, akik embernek születnek, mégsem veszi őket észre senki.”
Lesz Raziel 2? Mire számíthatunk tőled legközelebb?
Igen, már dolgozom a második részen, és mellette Hannah Brown folytatását szöszölgetem. Van még néhány regényötlet a fejemben, idővel ezeket is szeretném papírra vetni.

Ha megkeresnétek Lanát, íme a facebook-oldala:
https://www.facebook.com/lanamillanbooks/

Én is a követője lettem és sok érdekes infóval találkozhattok rajta ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések