A. O. Ester - Összetört Glóriák és Frigg rokkája sorozat
A.O. Esther neve nem sokkal ezelőtt teljesen ismeretlen volt a számomra. Ám nem úgy az Összetört glóriák első kötetének a borítója. Akárhányszor a rábukkantam az interneten keresés közben, mindig megcsodáltam, hogy mennyire gyönyörű. Aztán egy nap konkrétan rákerestem a könyvre, mert azt hittem valami világhírű kötetről van szó; mikor rájöttem, hogy az írónő magyar, nagyon boldog voltam, mert reméltem, egy nap talán beszélhetek vele.
Örömmel mondhatom, hogy ez a nap is eljött, ráadásul az első komolyabb beszélgetésünket meg is osztjuk Veletek! :)

Mesélnél nekünk a kezdetekről? Mikor döntöttél az írás mellett?
Egész pici koromtól kezdve arról álmodoztam, hogy egy nap újságíró, majd író leszek. Óvodás lehettem, amikor megtanultam írni-olvasni, és ettől kezdve a betűk, könyvek, az olvasás és írás bűvkörében éltem. Ehhez mérten a legszebb karácsonyi ajándék, amit kisiskolás koromban kaptam, egy öreg, rozoga, zöld színű írógép volt. Az a klasszikus darab, ami csilingel a sorok végén a sortörésnél. Imádtam azt a gépet, azt sem tudtam, mit írjak, annyira megrészegített az, hogy ilyen „csoda” került a birtokomba. Az első „mesekönyvem” kb. 7 éves koromban született: magam illusztráltam, majd kapcsológéppel összetűztem és nejlonnal beborítottam. Persze ez csak játék volt, de imádtam erről álmodozni és később mindent megtettem annak érdekében, hogy kitanuljam a szakma csínját-bínját: több mint tíz éven át újságíróként dolgoztam már, amikor megérett bennem az első regényem. Ez az Összetört glóriák első kötete volt, ami Elveszett lelkek címen 2012-ben látott napvilágot.
Jelenleg 10 köteted van forgalomban, amiket a https://aoestherwebshop.hu/aoesther-konyvek-88 oldalon rendelhetnek meg az érdeklődők. Te kezeled a weboldallal járó teendőket?
Nem. Mindennel a kedvesem, Zsolti foglalkozik a könyvkiadástól kezdve a közösségi oldalak kezelésével, marketinggel, kereskedelemmel, sajtóval, programszervezéssel. Ő nem csak a magánéletben, hanem a szakmai életben is a társam, és ezen túl mondhatni, a managerem. :)
Zsolti egy rendkívül sokoldalú és céltudatos ember, aki bár spirituálisan is nagyon nyitott, remekül eligazodik az üzlet világában is, így az ő kezében a lehető legjobb helyen vannak a könyveim. Neki köszönhetem, hogy két év alatt új köntösben 10 régi és új kötetem jelent meg, és további 6 van tervben, valamint számos projektünk, amelyek az eddig megjelent sorozatainkra épülnek.
Ugyanitt ajándéktárgyak is várják az érdeklődőket. Ezeket te tervezed?
Nem, a webshopunkban kapható ajándéktárgyakat igen tehetséges iparművészek készítik, akikkel jó barátságot ápolunk, és mivel az általuk készített csecsebecsék így vagy úgy kapcsolódnak a regényeimhez, úgy gondoltuk Zsoltival és velük, hogy az olvasóknak tetszenének. Nem tévedtünk, általában aki Glóriák rajongó, szívesen vásárol különféle életfákat, míg a Frigg olvasók előszeretettel választanak viking ékszereket és kovácsoltvas dísztárgyakat maguknak.
Nekem még nem volt alkalmam elolvasni sem az Összetört glóriák sorozatot sem pedig a a Frigg rokkája részeit, de nem adom fel a reményt.  Mindazonáltal összefoglalnád a hozzám hasonlóknak, hogy miről is szólnak?
Huh, nos, ennyire röviden ez elég nehéz. Az Összetört glóriák alászállt, embertestben élő angyalokról szól, akik a középkorban próbálnak rendet tenni az elharapózott emberi kapzsiság, a véres háborúk, testvérharcok, hit és hitetlenség közepette. Miközben testvérek néznek farkasszemet egymással, nem várt szerelmek és barátságok születnek, az angyalok pedig elveszett lelkek, varázskulcsok, kristálykoponyák és más rejtélyek után nyomoznak. Ez egy színtiszta fantasy sorozat sok-sok érzelemmel, romantikával, spiritualitással átitatva.
Frigg rokkája egy időutazással megspékelt kalandregény, amely napjainkból indul: egy csapatnyi rockzenész egy varázslat folytán a múltban találja magát. A történet Norvégiában játszódik, így a zenészek ezer évvel korábban, egyenesen a viking világban találják magukat: boldogulásuk tétje az életük – vagy beilleszkednek vagy meghalnak a véres középkori csatákban. A történet főhőse Sonja, egy fiatal énekes lány, akinek különös álmai vannak az előző életéről. Idővel kiderül, minden álomfoszlánynak jelentősége van csakúgy, mint a lisztérzékenységének, a nagymamájának, vagy a különös férfinak, akivel Szent Iván éjjelén ismerkedik meg.
2012-ben jelent meg a Glóriák első része, az Elveszett lelkek. Azóta milyen kapcsolatot sikerült kialakítanod az olvasóiddal?
Nagyon szeretem az olvasóimat, akikkel hétről-hétre személyesen is találkozunk, mivel sok rendezvényen veszünk részt és a webshopunkban vásárlók sokszor személyesen jönnek el a könyvekért. Mindig, mindenkire igyekszünk időt szakítani és elbeszélgetni, hiszen nagyon sokat adunk a véleményükre és hálásak vagyunk a velünk megosztott történetekért. A közösségi oldalakon is gyakran posztolunk, mindenkinek válaszolunk, mindenkit meghallgatunk, szeretjük, hogy kedves, aktív, spirituálisan rendkívül nyitott és érdeklődő olvasóink vannak.
Melyik sorozatot volt könnyebb megírni? :)
Nekem egyiket sem volt nehéz megírni. Sosem munkának, inkább afféle utazásnak fogtam fel. Elmerültem ezekben a világokban és elmeséltem, mit láttam. Mint egy hobbi-turista, aki kvázi operatőrként mindenféle kalandokba csöppent.
Jelenleg én is egy trilógián dolgozom, így megkérdezem: mit tanácsolsz azoknak, akik több részes köteteknek állnának neki?
Szerintem egy titok van csupán: folyamatosan írni kell, amíg a kötet végére érsz. A két kötet közt ne teljen el sok idő, max 4 hét pihenés, aztán neki kell látni a következőnek, majd az utolsónak. Ha minden nap írsz, benne élsz a történetben és meglátod, a történet akkor is „megy majd a fejedben”, ha épp nem is a gépednél ülsz, hanem mondjuk a postán állsz sorba. Ha napokat hagysz ki, kiesel a történet lüktetéséből, és attól kezdve nehéz felvenni a szálakat, visszakerülni abba a hangulatba, ahol korábban voltál. Érdemes közben minden más médiától elzárkózni, hogy ne töltse ki más a gondolataidat, csak a saját történetednek legyen helye a lelkedben, amíg írsz. És nem szabad visszaolvasni, javítgatni, módosítgatni, csak a végén, ha kész vagy, különben sosem fejezed be.
Olvastam, hogy részt vettél a Nemzetközi Könyvfesztiválon. Milyen élményekkel gazdagodtál? Mesélj nekünk egy kicsit, kérlek!
Nagyon jól éreztem magam. Az Imádom a könyveket szervezésében, Annie-val voltunk kint, ő szervezett dedikálást, illetve az ő standjukon árulták a sorozatainkat. Nagyon sokan eljöttek, üdítő élmény volt a sok-sok mosolygós arcot látni és mindenkit megölelni.
Milyen ámulatba ejtő sorozattal készülsz a jövőben?
Jelenleg – az olvasónk egyöntetű kérésének eleget téve – az Összetört glóriák 7. részét írom, ezt követően a Frigg rokkája 5-6. kötete jön, majd egy új történet, amelynek Lélekváltók a címe. Erről bővebben a honlapunkon olvashattok. :)

Ha Ti is úgy el vagytok varázsolva, mint én, Estert megkereshetitek a fentebb említett oldalon túl facebook- - n is:
https://www.facebook.com/aoestherauthor/
Személy szerint alig várom, hogy a csodálatos borítókon túl, elmerülhessek a történetekben is; köszönöm szépen az írónőnek, hogy türelmesen és készségesen válaszolt a kérdéseimre. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések