Selena B. Lowell - Hárman mindhalálig

Selena B. Lowell írónő nevét és regényét a Colocorm  Kiadó honlapján láttam meg. A fülszöveg azonnal felkeltette az érdeklődésem, így elkezdtem követni  a facebook oldalát és ismerősnek is jelöltem. Az írónő a megkeresésemre azonnal igent mondott; következzék hát a vele készült interjút! :)

A Hárman mindhalálig című fantasy regényed megvásárolható a https://shop.colorcom.hu/termek/harman-mindhalalig/ weboldalon.

 Honnan jött a késztetés, hogy írással kezdj foglalkozni?
Amióta csak olvasni tudok, imádom a könyveket, bár az írás nem foglalkoztatott egészen tini koromig. Akkor kisebb történeteket kezdtem írni magam és a barátnőim szórakoztatására. Nagyon film mániás voltam, ezért elhatároztam, hogy forgatókönyv író leszek. Persze nem lett belőle semmi. Sőt egy idő után már nem is írtam. Aztán 2009-ben történt egy hatalmas törés az életemben, és úgy éreztem valamit csinálnom kell, hogy ne kattanjak be. Írni kezdtem, és az első könyvem ekkor született.
Gyönyörű az írói neved. :) Lehet tudni, a történetét?
Köszönöm szépen! :) Bár ez egy elég kis butuska történet. Volt egy oldal a neten, amit véletlenül találtam. A vérfarkasokról szólt. Ott volt egy teszt, hogy mi lenne a vérfarkas nevem. Én meg megcsináltam, és a Selena Lowell nevet dobta ki. Először csak a könyvem címe lett, akkor még saját beceneven futottak a könyveim. Pár évvel ezelőtt viszont felvettem ezt az írói nevet. Dehogy  meg tudják különböztetni a nevem és a könyvem címét az olvasók, gondolkodnom kellett kis változtatáson. A csuklómra van tetoválva az, hogy Blackmoon. Mikor egyszer elgondolkodva a csuklómra pillantottam, akkor bevillant, hogy a „B”-t oda biggyesztem a nevemhez. Így lettem Selena B. Lowell.
Főhősnőd Selena Lowell, akit természetfeletti lények vesznek körül. Vámpírok, vérfarkasok; sőt ő maga is saját bőrén tapasztalja meg milyen is az életük. Miért pont ezt a témát dolgoztad fel? Mitől lesz különlegesebb a Te történeted, mint az összes többi hasonló témájú könyv?
Mindig is foglalkoztattak a vámpírok és a vérfarkasok. A származásuk, a legendáik, történeteik. Merem mondani, hogy nálam nem az Alkonyattól kezdődött a vámpírok és a vérfarkasok iránti rajongás. Bizony rajongok értük, és ezért választottam ezt a témát. Azért tartom különlegesebbnek az én történetem, mert hiába egy fantasy-ról van szó, mégis igyekeztem hű maradni azért a valósághoz. Nincsenek kitalált helyszínek. Mind valósak. Kifejezetten olyan helyszínekről írtam, ahol én is jártam, vagy éltem. Igyekeztem úgy írni, hogy az olvasó hitelesnek higgye ezt a történetet, mintha valóban a való életben itt élnének körülöttünk ezek a lények észrevétlenül.
A borítód elkészítésében mennyire volt aktív részed?
A Selena Lowell naplója III. - Hárman mindhalálig! Borítóját teljes mértékben a kiadóra bíztam. Mivel elégedett volna vele, így nem szóltam bele a munkájukba. Persze kikérték a véleményem, és készek lettek volna változtatni, ha nem tetszik.

Magyarországon van egy pár magánkiadó;miért pont a Colocorm mellett döntöttél?
Egy ismerősöm ajánlotta a Colorcom kiadót, ezért beküldtem a kéziratom. Pár nap után meg is kaptam a választ, hogy mehet a dolog, és így adódott itt ki a könyvem.
Milyen visszajelzéseket kapsz az olvasóidtól?
Úgy vettem észre, hogy szeretik az olvasóim ezt a történetet, kifejezetten azért, mert valósághű, és mert fordulatos. Szeretek meglepetéseket okozni az olvasóimnak.
Április 20-án te is részt veszel a 25. Könyvfesztiválon, ami elég nagy dolognak számít. Hogyan készülsz rá és mire számítasz, ha egyáltalán lehet bármire is ebben a helyzetben?
Igen, ez nagy megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek. Hisz egy álom válik valóra. Mivel én a spontaneitás embere vagyok, így csak annyival készülök rá, hogy viszem magam, a könyveim, és kisebb meglepetéseket. Aztán lesz, ahogy lesz.  :)
Mi volt a legnagyobb elismerés, amit eddig a regényed kapcsán kaptál?
Nekem már az elismerésnek számít, hogy olvassák, és szeretik a könyvet.
Mire számíthatunk tőled a jövőben? Lesz folytatása a regényednek, vagy valami mással leped meg az olvasóidat?
Nagyon – nagyon sok tervem van. Mivel a Selena napló első két része nagyon pici darabszámba jelent meg, újra nyomtatás alá kerül, és ott lesz a könyvesboltok polcain, a többi részével együtt. Igaz, még készül a negyedik rész, és ezzel le is szeretném zárni ezt a könyvsorozatot. De pihenésre nem lesz idő, mert számos történet van a fejemben, amit papírra kell vetnem. :)
Ha lenne egy kívánságod, mi lenne az? Ki tudja, hátha elolvassa ezt egy jó tündér és teljesíti, szóval csak bátran oszd meg velünk!:)
Most kifejezetten egyetlen egy kívánságom lenne csak. Jared Letoval találkozni, aki végig kísért engem ebben a könyvsorozatban zenéivel. Ő az én múzsám. Az éven Magyarországon lesz pont. Koncertet ad Zamárdiba, de sajnos nem hinném, hogy beengednének hozzá csak egy kép erejéig, ha eljutnék oda.


Ha érdekesnek találtátok ezt a beszélgetést és felkeresnétek Selena - t, belinkeltem nektek az írói oldalát: https://www.facebook.com/SelenaLowellNaplojaTrilogia/
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések