Sógor Melinda - Új életre ébredveŐszintén szólva az eddigi beszélgetőpartnereim közül  a most következő  hölgyről tudok a legkevesebbet. A múlthéten, az egyik csoportban bemutatkozó napot tartott, ezáltal volt alkalmam bepillantást nyerni a munkásságába. Nagyon tetszett, amit olvastam, ezért felkértem őt egy interjúra, amire azonnal igent is mondott. Az információhiány azonban nem feltétlenül hátrány, hiszen így képes vagyok olyan kérdéseket is feltenni neki, amit talán más ismeretlen is megtenne. Tartsatok hát velem, és ismerjük meg együtt Sógor Melindát!

Elárulnál egy pár dolgot magadról?
A nevem Sógor Melinda, már közel vagyok a 30 - hoz, Romániában élek, férjezett és van egy gyönyörű kislányom, Annabella, aki idén 10 éves lesz. Egyelőre csak vele és az írással foglalkozom. Szeretem az állatokat. Imádok sétálni a természetben. Kedvenc évszakom a tavasz, olyankor mintha az egész világ új életre kelne.
Hány éve foglalkozol írással?
Mióta csak megtanultam írni. Mindig is szerettem kitalálni meséket, történeteket. De komolyabban csak 6 évvel ezelőtt kezdtem el írni. Akkor született az első regényem.
Az első regényed címe: Új életre ébredve, melyet a http://ujeletreebredve.colorcom.hu/info.php oldalon vásárolhattok meg. Mesélnél egy kicsit a könyvről?
Egy lányról szól a történet, aki amnéziásan tér magához, egy birtokon. Eddigi életéből a félelem az egyetlen, ami elkísérte. Ez már az első nap tudatosul benne, amikor szembe kell néznie a kastély tulajdonosával, Krisztiánnal. Ő egy mogorva, megkeseredett férfi, akinek a csúnya heg az arcán, fele annyira sem rémes, mint a természete. Viszont csak rá számíthat. S mikor felfedezi a sebhelyeket a hátán elhatározza, hogy elnyeri a bizalmát és megfogadja, hogy soha többé nem félemlítheti őt meg senki. De avval egyikük sem számol, hogy a múlt arányai ellenére, egymásba szeretnek. Viszont egy nap Jázmin emlékei vissza térnek.
Mennyi ideig tartott az írás folyamata és mi az, ami segített a könyv létrehozásában? A könyvet hamar megírtam: egy fél év alatt, de még mindig akad javítani való rajta. Mi segített?! Az, hogy olyan helyzetben voltam, amiből bármi áron ki akartam törni és mivel nekem nem volt lehetőségem új életet kezdeni, így hát megtettem az álmaimban. És, bár nem hittem volna, az a regény tényleg megváltoztatta az életemet.
Kinek ajánlanád a könyvedet?  Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a romantikus történeteket és legalább egyszer megfordult a fejünkben, hogy mi lenne mindent elölről kezdeni, emlékek nélkül.
Milyen fogadtatásban részesültél a publikálás után?  Szerintem először mindenki ledöbbent, hogy én írok, sőt kiadtam a könyvem. Mert senki sem tudta, még a családom sem. Ennek ellenére nagyon jó visszajelzéseket kaptam és kapok. Persze még korántsem hibátlan és van még mit tanulnom, de szerintem jó úton haladok.
Kicsit utána olvastam az interneten és egyszer azt nyilatkoztad, szeretnél folytatást a regénynek. Sikerült ezt megvalósítani? Igen sikerült megvalósítani. A tavaly decemberben megjelent a folytatása is. Bár ez nem annyira romantikus, hisz egy nő lelki harcát mutatja meg, akinek választania kell: két világ, két élet, család és szerelem között.
Mennyi beleszólásod volt abba hogyan nézzenek ki a borítóid?
Az elsőnél két minta közül választhattam, a másodikat én csináltattam, egy ismerősömmel. Vagyis két festmény eredménye.
Mint fentebb említettem, volt szerencsém bepillantást nyerni a munkáidba a hétvégén, ezért tudom, hogy több könyvön is munkálkodsz jelenleg. Romantikus és fantasy is van a repertoárban. Mesélnél nekünk ezekről egy kicsit? Melyiket szereted jobban írni? Melyik műfaj jelent nagyobb kihívást a számodra?
Jelenleg van két kész regényem, ami kiadásra vár, az egyik Ne ítélkezz felettem! címmel és ennek egyfajta folytatása Jégvirág a sivatagban első része. A második részén dolgozom, illetve a Szomorú fűz árnyékában, amit szintén rég írtam, de papírra, így átírásra vár. Mind romantikus regény. És még jócskán van munka rajtuk mielőtt a kiadóhoz kerülnek. Utoljára a fantasyt hagytam. Nem véletlenül. Ennek a megírása jelenti a legnagyobb kihívást. Ez egy trilógia lesz. A címe Végzetes végzet. Ezek közül a Jégvirág a sivatagban - t szeretem írni a legjobban, mert egész más a kultúra, szokások és egy teljesen más világba repít. Rengeteg kutató munkám van benne és így is csak remélni tudom, hogy reális képet tudtam alkotni arról a világról.
Van olyan kortárs író akinek a művei hatnak rád, vagy akit nagyon szeretsz?
Sajnos egyelőre nem sok kortárs írótól tudtam olvasni, hisz nem könnyű hozzá jutni innen a könyvekhez. A határ mellett élek mégis úgy érzem néha, hogy Magyarország nagyon távol van és ilyen téren szinte elérhetetlen.
Szívesen kipróbálnád magad más területen is, például a versírásban?
Igazából van egy verseskötetem is, amit talán sosem fogok kiadni. Kétféle versem van gyerekesek és végtelenül sötétek. A teljes kétségbeesés határán szoktam verset írni. Talán meg sem állná a helyét. Ezért inkább a profikra bízom.
Szoktál pályázatra jelentkezni az írásaiddal? Sikerült valamiféle helyezést elérned esetleg? Hogy őszinte legyek, eddig egy pályázatra jelentkeztem. Nem sok sikerrel. Idén kettőn is részt veszek. Ezekhez persze új regények kellenek. Ezért kicsit hanyagolnám, amiket eddig elkezdtem és ezekre koncentrálnék.
Mit szeretnél csinálni a jövőben? Mennyire tervezel előre? A jövőben is írni szeretnék, fejleszteni magam, és persze minél több könyvet kiadni, még ha magánkiadásban is.

Ha Melinda felkeltette az érdeklődéseteket, íme az általa kezelt csoport, ahol többek között részleteket is olvashattok a műveiből:
https://www.facebook.com/groups/1944022812499633/?fref=nf
Sok érdekes dolog vár ott felfedezésre, még rám is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések