T. Kovacsics Aranka - Zora Zirch, a Sárkányharcos I.Az első interjúmat Író Aranka T. Kovacsics írónővel készítettem. Fantasy regényének címe: Zora Zirch A Sárkányharcos, mely egy lenyűgöző világba kalauzolja el az olvasókat. Az első kötet címe Vámpírdenevér és ehhez kapcsolódóan kérdeznék először:
Miért pont ezt az alcímet választottad?
Ez a kérdés bizony eléggé az elevenembe vág. Én ugyanis egy hat kötetes regénysorozatot írtam, aminek a Főcíme Zora Zirch a Sárkányharcos. Az első kötet alcíme az Ezüstfelhő volt. Mikor a Kiadóba került a kéziratom, kiderült, hogy olyan hosszúra sikerült az Ezüstfelhő, hogy valahol úgymond szét kell vágni a regényt és kettő kötetet kell kinyomtatni egy kéziratból. Alaposan átgondoltam az egész problémát és csupán egyetlen pontot találtam, ahol ketté vághattam az Ezüstfelhőt. Így viszont már nem lehetett két regénynek egy alcímet adni. Mivel az így megszületett második kötetre illik igazán az Ezüstfelhő, az első kötetnek a Vámpírdenevér alcímet adtam, mert ez jellemzi leginkább a történetet.
Mint a címből is sejthető főhősünk Zora Zirch. Mennyire volt számodra nehéz vagy éppen könnyű megformálni a karakterét?
Zora Zirch az igazi főhős a regényben, bár nem ő az egyetlen főszereplőm. Angelina Yenkyns, az Érző legalább akkora szerepet kap, mint Zora Zirch, mégis valóban kijelenthetem, hogy Zora Zirch köré építettem az egész regénysorozatot. Ő volt az első, aki megszületett a fejemben és megformáltam őt, mint külsőleg, mint belsőleg. Külsőleg könnyű dolgom volt, mert a hőn szeretett férjemről kapta a külsejét. Ma a férjem 61. éves, de mikor megismerkedtünk, akkor 21. éves volt. Valójában a fiatal férjem volt a múzsám, ő ihlette Zora Zirchet. Zora Zircnek a jelleme is nagyon sokban hasonlít a férjemre, csak kicsit felturbóztam, szupererővel ruháztam fel. Plusz Zora Zirch nem csupán férfi, hanem ha akarja Félsárkány, ha kell igazi Sárkánnyá tud alakulni, ilyenkor van ereje teljében és így Sárkányharcos, akinek bár aranyból van a szíve, de ha kell, kegyetlen gyilkossá is válik a jó ügy érdekében. A jelleme, a karaktere egy valódi mesehősé, aki mindig becsületes, védelmezi a gyengéket, értem itt az emberiséget. A kérdésre válaszolva könnyű volt kialakítanom a karakterét.
Össze tudnád foglalni pár mondatban a jellemét? Csinálj kedvet az új rajongóknak, hogy ők is megszerethessék őt!
Valójában az előző válaszban erre megadtam a választ. Az olvasóim, mind nagyon szeretik Zora Zirchet, mert egy olyan férfit formáltam meg, aki minden embert meghódít. A nőket sem jobban, mint a férfiakat. Egyszerűen fogalmazva a megtestesült emberség Zora Zirch, aki mindenki példaképe lehetne, még akkor is, ha bohókás, vicces tulajdonságokat is adtam neki. Erős és gyengéd. Bátor és féltő. Gyönyörű, de önmaga szerint átlagos. Szeret és gyűlöl. Szeretkezik és harcol. Életmentő és gyilkos. Ráadásul mindenekfelett önfeláldozó. De nem csak Zora Zirch miatt szerethető és olvasmányos a Vámpírdenevér. Az első mondattól az utolsóig úgy írtam a regényeimet, hogy egyetlen unalmas mondat se legyen benne. Azt akartam elérni, hogy az olvasóim mikor a kezükbe veszik a regényem, ne tudják letenni addig, míg ki nem olvassák. Szeretettel írtam, hogy örömet, kikapcsolódást nyújtsak az olvasóimnak ebben a rohanó, idegfeszítő világban. Hogy amikor a munka után a kezükbe veszik Zora Zirch a Sárkányharcos című regényemet, szakadjanak ki a világ okozta nehézségekből és önfeledten szórakozzanak, éljék át az általam kitalált csodálatos világ szépségeit. Borzadjanak el a gonosz mérhetetlen erejétől és gyűlöljék meg a Vámpírt és csatlósait, hogy ők is arra várjanak, hogy mikor lesz már vége az általuk okozott rémuralomnak. A főhőseimet, a szépséget, a szerelmet, magát a szeretkezést gyönyörű érzésekkel töltöttem meg. A barátságokat örökérvényű testvériséggel ruháztam fel. A pozitív szereplők mindig feltöltik az olvasót jó és lágy érzelmekkel.
A negatív szereplőket átitattam az ördög gonoszságával. Ők orgiákat tartanak és nőket erőszakolnak, ártatlan embereket gyilkolnak, mégpedig gyönyörrel és élvezettel, amit hűen ecseteltem. Nem kötődnek senkihez, nem szeretnek senkit, csupán léteznek és vérengző fenevadak.
Bizonyára van akit elijesztek ezekkel a mondatokkal a regénytől, de rossz nélkül, hogyan születhetne jó? Gyűlölni is tudni kell ahhoz, hogy igazán tudjunk szeretni.
A történet Felhőn kezdődik, mely egy mozdulatlan, tál alakú bolygó. Mondd, miből meríted ezeket az egyedi ötleteket?
Hogy miből merítem az ötleteimet? Önmagamból. A fantáziámból. Leülök az asztalhoz egy üres füzettel és egy tollal és egyszerűen elindul az írás szinte magától. Nincsenek külső behatások, amikből ötletet merítenék. Nálam minden fejben dől el.
A regényed lassan egy éve kapható a www.undergroundbolt.hu honlapján. Mik a tapasztalataid; könnyen fogy a műved vagy nehezebben? Mit gondolsz miért?
Ez a legfájóbb kérdés, amit kaphattam. Igaz, hogy már majdnem egy éve kapható a regényem. A Kiadóm csakis interneten és a saját üzletében árusítja. Én a facebookon nyitottam egy oldalt arra a célra, hogy reklámozni tudjam a könyvem és megadom a regény elérhetőségét, hogy hogyan lehet megvásárolni. Több mint 4500 ismerősöm van. Több száz tetszést kapok naponta és rengeteg hozzászólást egy-egy poszthoz. Mégis nagyon kevés, hihetetlenül kevés regény fogyott el ez idő alatt. Azt is tudom, hogy miért. Sajnos ma az embereknek kevés a pénzük, nem tudnak fölösleges forintokat kispórolni és könyvre költeni. Ez a szomorú igazság.
A könyveladáshoz a legfontosabbak az olvasók. Milyen kapcsolatot ápolsz velük és mik a visszajelzések feléd?
Az olvasóimmal elmondhatom, hogy rendkívül szoros, baráti kapcsolatot tartok fent. Aki eddig az olvasóm, az a rajongóm is egyben, mert mindenki várja, kérdi, hogy mikor jelenik meg az Ezüstfelhő. És ők nem csupán az olvasóim. Mind, egytől-egyig a barátom is. Az olvasóim szeretnek engem én pedig szeretem az olvasóimat.
Úgy tudom, hogy egy a regényedből anime készül és a forgatókönyvet is te magad írod. Szabad tudnunk erről egy pár apróságot?
Egy operatőr-rendező fedezte fel a regényem és felajánlotta, hogy filmre viszi, de mivel érzelmileg annyira összetett a művem, nem tudtuk egyelőre a filmet megvalósítani, így anime készül belőle. A rendező megkért, hogy a forgatókönyvet én írjam meg, amit boldogan vállaltam el. Új kihívást jelent számomra és önmagamnak kell megfelelnem és bizonyítanom.
A készülő animéről csupán annyit árulhatok el, hogy az előkészületek javában folynak.
Végül az utolsó kérdésem: a rajongóid ( akik reméljük, egyre többen lesznek) reménykedhetnek a folytatásban? Mikorra várható?
Az Ezüstfelhő már csak a kiadásra vár. Merem remélni, hogy még karácsony előtt megjelenik és kapható lesz. Ha anyagilag megtehetném, már több folytatása is kiadható lenne, csupán szerkesztésre várnak és lektorálásra, amit szintén magam szoktam elvégezni.
Azt hiszem, sok ember nevében mondom, hogy ne hagy őket sokáig kalandok nélkül!
Az írónővel az alábbi elérhetőségen vehetitek fel a kapcsolatot:
Ha szeretitek a vámpíros, kalandos történeteket, ne hagyjátok ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések