T. Kovacsics Aranka- EzüstfelhőT. Kovacsics Aranka írónővel készítettem az első interjúmat és most ismét lehetőséget biztosított nekem a kérdezgetésre, második kötete, az Ezüstfelhő megjelenése alkalmából. Vágjunk is bele!
Engedd meg, hogy máris azzal kezdjem, ami a legjobban foglalkoztat: Milyen érzés a 2. regényed lapozgatni.
 Mielőtt kézbe kaptam volna az Ezüstfelhőt, azt gondoltam már nem okoz akkora örömet, mint a Vámpírdenevér esetében, de nagyot tévedtem. Rendkívül jó érzés így, nyomtatott formában kézbe venni és elolvasni, lapozgatni. Hiszen az Ezüstfelhő erősen kötődik a Vámpírdenevérhez, hisz valójában egy regényről van szó, csak a hosszúsága miatt kellett úgymond, kettévágni a Zora Zirch első kötetét. Az eredeti címe is az Ezüstfelhő volt.  A Vámpírdenevér csakis azért lett főcím, mert nem tudta a nyomda egy kötetben kinyomtatni. Tehát, most éreztem az írói munkám teljes beteljesülését, mikor az Ezüstfelhő elkészült.
Az Ezüstfelhőben folytatódnak Zora Zirch, a Sárkányharcos kalandjai. Mondanál nekünk pár szót arról, mire is számíthat az olvasó, ha a kezébe veszi a könyved?
Aki kiolvasta a Vámpírdenevért, azonnal olvasni kezdi az Ezüstfelhőt, hisz olyan helyen vágtam ketté, ahol éppen beindulnak az igazi cselekmények. Az Ezüstfelhőben csúcsosodnak ki az események. Tehát a kérdésre válaszolva, az Ezüstfelhőben minden olyan kérdésre választ kapnak az olvasók, amelyek a Vámpírdenevér olvasása közben felvetődtek.
Az első kötethez képest változtattál valamit a könyv hangulatán, esetleg a szereplők jellemén, vagy hű maradtál a tulajdonságaikhoz?
Véleményem szerint az emberek, mikor elérik a felnőtt kort, elmúlnak húsz évesek, addigra kialakul a jellemük. Egy regényben, főleg ha fantasy regényről beszélünk, minden magán az írón múlik, hogyan jellemzi a karaktereit. Annyit árulok el, hogy lesznek változások a karakterek jellemében, tulajdonságaiban, de ha pontosítani szeretnék, akkor csupán egyetlen főhősöm fog valamilyen szinten mássá válni, mint a Vámpírdenevérben volt. Viszont nem árulhatom el, hogy ki lesz ő. A szereplőim inkább az Ezüstfelhőben teljesednek ki igazán jellemükben is, bár nem jelentős a változás.
A fő szerelmi szál Zora és Angelina között van, de a Vámpírdenevérben nem derül ki, mi lesz a sorsuk. Nyugtasd meg a párost szerető rajongóidat, hogy a romantika az Ezüstfelhőben is fontos szerephez jut.
Az egész Zora Zirch sorozat a romantikára épül. Minden szál a szerelem körül forog. Biztosíthatom az olvasóimat, hogy romantika terén nem fognak csalódni az Ezüstfelhőben... de hagy legyek egy kicsit titokzatos, jó? Amilyen tiszta szerelem szövődött Angelina és Zora között, hogy hová fog vezetni, csakis az fogja megtudni, aki elolvassa az Ezüstfelhőt. A Sárkányharcos legerősebb ösztöne, az alap természete, hogy minden Vámpírt ízekre szaggasson. Hogyan fér össze ez a született gyűlölet a mélységes szerelemmel?
Terjedelemben melyik regényed hosszabb? Mit gondolsz, az olvasók szempontjából jó ez így?
Erre valójában már megadtam a választ. Az Ezüstfelhőben kevesebb oldalszám szerepel, mint a Vámpírdenevérben. Viszont lényegében a második regényben fejeződik be a történet első kötete. Ez véleményem szerint nem jó az olvasónak, de sajnos több mint 800 oldalszámú regényt nem tud a Kiadó nyomdája vállalni. Van egy bizonyos oldalhatár, amit én az első regényemmel túlléptem. Elvileg nem jó, de gyakorlatilag csak így kivitelezhető.
Tegyük fel, hogy én olyan olvasó vagyok, aki nem olvassa ki az első részt. Azért elkezdhetem a másodikat?
Erre a kérdésre csakis humoros választ tudok adni. Aki kézbe veszi és olvasni kezdi, azonnal rájön, hogy a leves helyett a tortával kezdi az ünnepi ebédet.
Nem érdemes elolvasni az Ezüstfelhőt, ha nem olvastad ki a Vámpírdenevért. Egyáltalán nem volna értelme, hisz nem értenéd a történetet, ergo nem is élveznéd, ahogy torta után sem eszel forró húslevest.
Van olyan csoport, korosztály, akinek kifejezetten ajánlod a köteteidet? Hány éves kortól érdemes elkezdeni olvasni?
Igen, van. A Zora Zirch sorozatot kizárólag felnőtteknek írtam. Gyermekek kezébe nem szabad adni, hisz a későbbi kötetekben a romantika mellett megjelennek erotikus részletek is a sorozatban. Nem a horror jellege miatt, hanem az érett szexualitás miatt nem ajánlott kiskorúaknak. A mai fiatalok korán érnek, tehát 16 éves kortól felfelé bárki elolvashatja. Bár vannak és lesznek benne elég durva, nem épp szép szerelmi jelenetek is, de ezeket csakis finoman fogalmazva, mellőzve a drasztikus szavakat írtam meg. Az erőszakos jelenetekben sem használok nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Csupán divatos szlenget csempésztem bele a sorokba.
Ha választhatnál, melyik szereplőd bőrébe bújnál szívesen?
Ez is egy jó kérdés, amire talán némileg furcsa választ tudok adni. Valójában minden szereplőm bőrébe belebújok, mikor épp kinek a tetteit vagy a gondolatait vetem papírra. Az egész regény én magam vagyok. Minden szava, minden mondata a fejemben született, dédelgetett gyermekem az összes művem. Hogy ki lennék valójában? Bármelyik, aki a jók közé tartozik és nem gonosz szereplő. Én, én vagyok, és a Zora Zirch a Sárkányharcos minden jó és rossz karakterével együtt belőlem született. Nem tudnék konkrét szereplőt kiemelni, akinek az életét felvállalnám. 
Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, hogy Zora kalandjai 7 kötetet ölelnek fel. Van már kilátás arra, mikor jelenik meg a harmadik rész?
Szeretném májusban a kezemben tartani a Káoszt könyv formájában. Viszont ez nem csupán rajtam múlik, hanem piszkos anyagiak is közbeszólnak. A regényeim készen vannak, a hetediket kivéve mind arra várnak, hogy nyomdába kerüljenek, aztán az olvasók kezébe. Sajnos önerőből nagyon nehéz ezt megvalósítani. Nagy öröm lenne minden író számára, ha volna szponzorunk, aki segítene minket, hogy mihamarabb a polcokra juthasson a művünk, műveink. Ezt bátran kijelenthetem minden magyar író nevében. Persze, ha több olvasónk lenne, nagyobb számban tudnánk eladni a már piacon lévő regényeinket, nekünk is könnyebb lenne a többit is eljuttatni a nagyközönség elé.
Az utolsó kérdésem: a Vámpírdenevérből mozifilm készül, ezt már a múltkor is említetted. Ha lenne rá lehetőséged, az Ezüstfelhőt is szívesen látnád mozgókép formájában?
 Az én véleményem az, hogy nincs olyan író, aki erre a kérdésre nemmel válaszolna. Persze, hogy szeretném az Ezüstfelhőt is filmen látni. Szerintem ez természetes és értelemszerű. Sőt! Mind a hét részt szívesen látnám, és leghőbb vágyam, hogy meg is éljem ezeket a fenomenális élményeket a való életben is, nem csak az álmaimban.

Az írónővel az alábbi elérhetőségen vehetitek fel a kapcsolatot, ha ez a nem mindennapi világ felkeltette az érdeklődéseteket:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések